Ik ben dag en nacht bereikbaar voor je: 0341-234800

Keurmerk Persoonlijke Uitvaart

Het unieke van het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart is dus dat ik niet door een extern bureau wordt beoordeeld. De beoordeling wordt gedaan door de nabestaanden voor wie ik een uitvaart heb mogen verzorgen. De beoordeling van nabestaanden is dus bepalend of ik het keurmerk mag blijven voeren. Bij het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart draait het primair om de persoonlijke benadering en niet om het volgen van protocollen en processen.

Over het keurmerk

Uitvaartondernemers die in het bezit zijn van het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart dienen minimaal aan de volgende voorwaarden te voldoen:

 • De uitvaartonderneming is een kleinschalige lokale onderneming.
 • Persoonlijke aandacht en betrokkenheid staan centraal. Jij beslist alles zelf.
 • Je wordt zoveel mogelijk door één en dezelfde persoon wordt begeleid.
 • Iedere uitvaart wordt samen met jou op maat samengesteld. Er wordt geen gebruik gemaakt van vaste draaiboeken en/of protocollen.
 • Je ontvangt uiterlijk de volgende dag een transparante concept begroting.
 • Je betaalt alleen voor diensten en producten die je daadwerkelijk afneemt.
 • De uitvaartondernemer dient minimaal 12 beoordelingen per jaar te krijgen met een gemiddelde score van minimaal een 7 van de 10.
 • De uitvaart hoeft niet direct in één gesprek geregeld te worden. De uitvaartverzorger komt, indien je dat wenst, iedere dag persoonlijk bij je langs om beetje bij beetje meer vorm aan de uitvaart te geven.
 • De uitvaartondernemer besteedt alle tijd die nodig is om samen met jou een persoonlijke uitvaart te creëren. Er is geen maximum tijd die aan het verzorgen van een uitvaart wordt besteed.
 • Het uitgangspunt is dat de uitvaartverzorger die de uitvaart met je bespreekt, ook degene is die je op de dag van de uitvaart begeleidt.
 • Jouw beoordeling bepaalt of de uitvaartondernemer het keurmerk mag blijven voeren.

Bij het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart draait het primair om de persoonlijke benadering en niet om het volgen van protocollen en processen. Ook wordt er nooit gebruik gemaakt van vaste draaiboeken en teksten.

Andere zaken die nog geregeld moeten worden

Laatste wensboekje

Het valt niet mee om van tevoren de uitvaartwensen vast te leggen. Zeker wanneer je nog gezond bent. Toch kan het nuttig zijn om je wensen vast te leggen. Je kunt ervoor kiezen om dit globaal vast te leggen of al heel gedetailleerd.

Afscheidsboeket of afscheidsbloemen

Ben je een dierbare verloren? Breng je laatste groet over in de vorm van mooie bloemen.

Een afscheidsboeket (plat geschikt boeket) of een rouwstuk (bloemstuk op steekschuimbasis).

Welke kaart kies ik voor mijn dierbare?

Een laatste lieve groet in de vorm van een rouwkaart. Hoe kan ik een kaart kiezen die past bij het afscheid van mijn dierbare? Houd het dicht bij je zelf. Jij moet je er prettig bij voelen.

Uitvaartkist, lijkwade of uitvaartmand

Opbaren in een uitvaartkist is in Nederland nog steeds de meest gangbare manier. Maar er zijn ook andere mogelijkheden, zoals een katoenen wikkeldoek, wade van zacht vilt of een gevlochten abaca (rieten mand).

Nazorg overlijden

De week van de uitvaart is heel intensief. Je komt waarschijnlijk niet echt aan rouwen toe.
Je leeft als het ware in een roes. Dit kan een tijdje duren.

Whatsappen
1
Goedendag, kan ik je helpen? Stuur mij gerust een WhatsApp-berichtje.